A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

Подбай про майбутнє- бережи воду!!!

Дата: 22.06.2020 12:41
Кількість переглядів: 276

   

Ставлення до води, як до "безмежного ресурсу" - головна проблема людства.

      Навіть не  зважаючи  на  те, що зараз у  нас  сезон  дощів, екологічна  катастрофа не  минуча…

      Навесні 2020 року українські річки так і не стали повноводними, колодязі пересихають, а у деяких сховищах води залишилося на лічені дні.

    Унікальність 2020 року полягає в тому, що осінь 2019-го була сухою, а метеорологічна зима з традиційними морозами, снігом і промерзанням ґрунту вперше за період спостережень (120 років) так і не настала, а значить, були відсутні умови для формування водопілля. Водопілля - це весняна повінь на річках після танення снігу.Без зими в цьому році не було і водопілля навесні.Сухі не лише річки, а й болота та ліси.

    Проблеми з лісовими пожежами - це тільки початок. Влітку будуть горіти торф'яники. А ще найближчим часом нас чекає масове всихання не тільки соснових лісів, але й, наприклад, вільхових чи березових - для яких через посуху різко змінились лісорослинні умови.

              Дефіцит води може призвести до обмежень, як для промислових і сільськогосподарських підприємств, так і для населення України.

    Маловоддя і пересушування ґрунту через дії людини стали причиною і пилової бурі 16 квітня на Київщині. Тоді столиця нагадувала місто з якогось постапокаліптичного фільму-катастрофи.

                                 Що робити?

         Перш за все треба змінювати підхід до води. Причому всім - і промисловості, і звичайним людям.

      Але для багатьох вода все ще залишається чимось, що не треба економити.

      Економити воду досить просто: вчасно закривати кран, користуватися пральною чи посудомийною машиною, коли вона повністю заповнена, вимикати воду, коли чистиш зуби, приймати душ замість ванної.

      Зрештою, можна відмовитися і від того, щоб мити машину на берегах річок та озер. Чи просто не засмічувати водойми побутовими відходам.

      Економія  та  раціональне  використання  водних     ресурсів, як ключ  до  збереження  для поколінь!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора