A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

Дубляни відзначили День Незалежності України та відкриття нової міської ради

Дата: 25.08.2020 10:01
Кількість переглядів: 1223

24 серпня в місті Дубляни - подвійне свято, адже відзначали одразу дві події: День Незалежності України та відкриття нового адміністративного приміщення Дублянської міської ради.

Свято розпочалося з урочистого підняття державного прапора та прапора міста Дубляни. На згадку про усіх героїв, які поклали своє життя на вівтар свободи і Незалежності України учні Опорного закладу загальної середньої освіти Дублянської ЗОШ ім. Героя України Анатолія Жаловаги поклали квіти до Хреста Незалежності.

На урочистості прибули поважні гості: голова Жовківської районної ради Роман Васильович Горбань, заступник голови Жовківської районної державної адміністрації Андрій Ігорович Колієвич, депутат Жовківської районної ради Богдан Володимирович Юрдига, Грибовицький сільський голова Ігор Миронович Питель та директор ТзОВ «Технодизайн» Роман Ігорович Смалюх. Саме ця фірма буда головним підрядником з реконструкції будівлі.

 

 

Міський голова Дублян Василь Юрійович Попович привітав присутніх із найбільшим національним святом нашої держави – Днем Незалежності України та розповів про роботу проведену в рамках реконструкції.

«Сьогодні у нас є ще одне свято – відкриття нового адміністративного будинку Дублянської міської ради. 42 роки тому Дубляни отримали статус міста, але, на жаль, міська рада не мала власного приміщення. Доводилося працювати в орендованому приміщенні, де умови були не найкращими. Крім того, присутні тут мешканці пам’ятають, як міську раду, з метою тиску на місцеву владу, кілька разів намагалися виселити з орендованого приміщення.

Тоді я будучи міським головою поставив собі за мету збудувати нову міську раду. Щоб мешканцям міста було приємно приходити у зручне приміщення вирішувати всі необхідні питання. Щоб можна було не соромлячись прийняти гостей з України чи закордону.

Після Революції у 2014 році нам вдалося забрати на баланс міста колишній будинок побуту. Як пам’ятають більшість присутніх, будівля була вкрай занедбана: стіни поросли мохом, на даху росли берези, в підвалах стояла вода. Роботи було багато, але вже з’явилася надія на реалізацію проекту.

В кінці 2014 року на щорічному звіті у школі я презентував проект реконструкції. Тоді люди не вірили, що ця картинка колись стане дійсністю.

Але крок за кроком ми почали будівництво. Варто наголосити, що всі роботи зроблені власними коштами. Ми зробили повну реконструкцію, добудували третій  поверх, зробили благоустрій, щоб мешканцям було приємно гуляти в центрі міста» - зазначив міський голова.

В місті Дубляни є багато обдарованих учнів, які займають призові місця в конкурсах та всеукраїнських олімпіадах. З фонду Дублянської міської ради було сформовано грошові премії для заохочення таких учнів. Директор Опорного закладу загальної середньої освіти Дублянської ЗОШ ім. Героя України Анатолія Жаловаги – Оксана Андріївна Мирон та міський голова Василь Юрійович Попович радо вручити грошові премії нашим призерам.

 

Також для спортивного майданчика зі штучним покриттям міський голова подарував сітку для великого тенісу.

На святі виступила Ольга Іванівна Буднікова місцева поетеса, яка почитала власні вірші про Україну.

З авторським експромтом виступила керівник театральної студії «Арт-бокс» Народного дому м. Дубляни Ольга Кальнова.

Також у концерті взяли участь талановиті учні школи Оксана Скоропад з піснею «Солов’їна», Марта Качор з піснею «Тобі країно» та Володимир Забронський з піснею «Перлина Україна».

 

  

Після церемонії перерізання стрічки настоятелі місцевих храмів  о.Володимир (Високінський) о.Іван (Сас) та о.Дмитро (Цюпка) поблагословили та освятили новозбудоване приміщення, щоб воно служило на добро мешканцям та стало осередком розвитку громади.

У новому приміщенні передбачені всі необхідні для міста установи. На першому поверсі будуть розміщені: зал урочистих подій, «Укрпошта», відділення поліції, ЦНАП, «Ощадбанк». На другому - виконавчий комітет міської ради, на третьому – сесійний зал та соціально важливі проекти.

Треба сказати, що це приміщення готувалося для майбутньої Дублянської ОТГ. Але окремі люди у владі вирішили позбавити наше місто і села самоврядування та права самостійно творити долю своєї громади.

Проте, варто зазначити, що боротьба за незалежність Дублянської громади триває. 14 вересня відбудеться судове засідання адміністративного суду міста Києва щодо визнання неправомірним приєднання Дублянської громади до Львівської ОТГ. Ми сподіваємося на чесність суду і справедливе рішення.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора