A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

Допомога на дітей фізичним особам-підприємцям!

Дата: 07.05.2020 12:44
Кількість переглядів: 93

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 року №329 «Деякі питання соціальної підтримки сімей з дітьми» надається допомога на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку.

Допомога призначається на період карантину, встановленого постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 “Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусомSARS-CoV-2” (Офіційний вісник України, 2020 р., № 23, ст. 896) — із змінами, внесеними постановою Кабінету Міністрів України від 2 квітня 2020 р. № 255, та на один місяць після дати його відміни одному з батьків на кожну дитину до досягнення нею 10 річного віку (включно) у розмірі прожиткового мінімуму, встановленого для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року, і виплачується щомісячно за повний місяць.

Станом на 1 січня 2020 року розмір прожиткового мінімуму на дітей віком до 6 років становить 1779,00 грн., від 6 до 10 років становить 2218,00 грн.

Право на отримання допомоги на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку мають громадяни  України,   іноземці та особи без громадянства, які є батьками, опікунами дитини і на законних підставах проживають на території України та сплатили єдиний податок.

Право на допомогу на дітей фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, та належать до першої і другої групи платників єдиного податку не надається батькам, які вже отримують відшкодування вартості послуги „муніципальна няня” на зазначену дитину.

 

Перелік потрібних документів:

?  заява, яка складається з персональних даних заявника, даних про дітей та даних для перерахування коштів.

?  сканована копія свідоцтва про народження дитини (дітей);

?  сканована копія довідки з ПФУ про сплату ЄСВ (форма ОК-7);

?сканована копія документу, щопосвідчує проживання на території України (для іноземців);

?сканована копія рішення районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрацій, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі створення) ради, сільської, селищної ради об’єднаної територіальної громадиабо суду про встановлення опіки (у разі здійснення опіки над дитиною).

 

Для  інформування громадян, які обиратимуть спосіб подання заяви про призначення допомоги  в електронній формі - посилання на стартову сторінку системи надання послуги  з призначення  допомоги  –             https://dopomoga2fop.ioc.gov.ua

Призначення та виплата вищезазначеної допомоги проводитиметься  управлінням соціального захисту населення  під час дії карантину та на один місяц після дати його відміни.

Зразок заяви:

https://rada.info/upload/users_files/04371940/e52158725d24db3f01abf4ce9e292db8.docx


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора