A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

Протокол районної комісії з питань ТЕБ і НС щодо вжиття заходів з метою запобігання поширення SARS-CoV-2

Дата: 27.03.2020 17:14
Кількість переглядів: 581

 

Протоколи засідань комісії з ліквідації надзвичайної ситуації, що ...

ЖОВКІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

РАЙОННА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ТЕХНОГЕННО-ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ І НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ

80300, м. Жовква, вул. Львівська, 40, тел. 21-432, факс 22-485

 

   ЗАТВЕРДЖУЮ

 Голова  Жовківської

районної  державної адміністрації

                                                  Р.І.Черніховський

 

                                                                             “ 27 “  березня   2020 року

                                                   

      П Р О Т О К О Л  №  12

позачергового засідання  районної комісії з питань техногенно-екологічної

безпеки і надзвичайних ситуацій

 

            27 березня   2020 року                                                                м.Жовква                        

Головував:  голова райдержадміністрації, голова районної  комісії з питань ТЕБ і НС   Черніховський Роман Іванович.

                               Присутні: члени комісії (за окремим списком).

          Запрошені:

          Горбань Роман Васильович - голова Жовківської районної ради

          Мазан Андрій Васильович – секретар Жовківської міської ради

         СЛУХАЛИ:

                                                     ПОРЯДОК  ДЕННИЙ:

1.Про вжиття додаткових заходів з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Львівській області.

 

ВИСТУПИЛИ:

Черніховський Р.І. – голова Жовківськрї райдержадміністрації

 

За результатами розгляду питання порядку денного позачергового засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій,

 

ВИРІШИЛИ:

1.1. Зважаючи на карантинні заходи, вжиті через розповсюдження на території Львівській області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, проводити засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет.

Термін виконання – постійно, до стабілізації епідситуації або особливого розпорядження 

1.2. Начальнику Жовківського відділення Камянко-Бузького відділу ГУНП України у Львівській області

1.2.1. Визначити маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів.

1.2.2. Інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів.

1.2.3. Належно облаштувати (освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри, наявність необхідної кількості примірників медико-санітарних декларацій тощо) контрольно-пропускних пунктів на в’їздах і виїздах із територій карантину, осередків спалаху інфекційної хвороби.

1.2.4. Здійснювати пропуск осіб, які залишають території карантину або в’їжджають у неї за умови проведення медичного огляду з безконтактною термометрією і заповнення медико-санітарної декларації та направлення на обстеження осіб з підозрою на гострі респіраторні захворювання.

1.2.5. Обмежити рух громадського транспорту у містах, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення.

1.3. Завідувачу Жовківського районного  відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» І.Тутіку, начальнику Держпродспоживслужби в Жовківському районі Р.Гапоненку, керівникам підприємств, установ, організацій  та головам місцевих рад району:

1.3.1. Проводити дезінфекційні заходи у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, щоденної дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій населених пунктів.

1.4.Начальнику  управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації І.Гуменюку:

1.4.1. Надавати  допомогу особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризику їх зараження із залученням працівників соціальних служб, громадських та волонтерських організацій.

1.5. Начальнику Держпродспоживслужби в Жовківському районі Р.Гапоненку

1.5.1. Постійно здійснювати контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. На входах, виходах і в місцях розрахунку провести маркування (позначення) місць перебування відвідувачів для забезпечення дотримання ними безпечних (санітарних) відстаней.

1.6. Постійно доводити до населення рекомендацій щодо обмеження пересування громадян на власному автомобільному транспорті між населеними пунктами, районами та регіонами України.

1.7. Рекомендувати громадським та волонтерським організаціям брати участь для проведення великих обсягів робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, зокрема проведення заходів із санітарної обробки людей, спеціальної обробки майна, одягу, транспорту та об’єктів.

Термін виконання – постійно, до стабілізації епідситуації або особливого розпорядження 

1.8. Директору КНП « Жовківська  ЦРЛ» І.Шевціву забезпечити:

1.8.1. Проводити верифікацію спроможності надання медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 всіма закладами охорони здоров’я відповідно до схем їх перспективного перепрофілювання у разі масового надходження хворих на COVID-19.

1.8.2. Переведення усіх закладів охорони здоров’я на суворий протиепідемічний режим, створення мобільних медичних бригад з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19. Визначення ізоляторів для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними.

Термін виконання – постійно, до стабілізації епідситуації або особливого розпорядження 

1.8.3. Здійснити комісійне обстеження закладів охорони здоров’я району щодо їх готовності (при потребі) для проведення обсервації хворих на ГРВІ.

1.9. Директору КНП « Жовківська  ЦРЛ» І.Шевціву спільно з відділом  освіти райдержадміністрації, управлінням соціального захисту населення райдержадміністрації, відділу культури, молоді та спорту, головам місцевих рад району визначити та надати районній комісії з питань ТЕБ і НС  перелік об’єктів соціальної сфери (заклади освіти, госпіталі, санаторії, профілакторії, палаци культури та спорту, виставкові центри, павільйони, тощо) які можливо буде додатково переобладнати у лікувальні заклади для стаціонарного лікування хворих на COVID-19 на випадок перевантаження закладів охорони здоров’я.

Термін виконання - до 04.04.2020

1.10. Звернутися до голови Львівської обласної державної адміністрації щодо сприяння врегулювання перетину кордону українських громадян через митний пост  Рава – Руська.

1.11. Контроль за виконанням рішення позачергового засідання обласної комісії з питань ТЕБ і НС з цього питання покласти на керівника робіт з ліквідації медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру регіонального рівня.

 

 

Перший заступник голови  районної  комісії

з питань  ТЕБ і НС,

перший заступник голови

райдержадміністрації                                                                          Л.М.Дунець

 

Відповідальний секретар комісії                                                       С.Я.Романчак

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора