A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

1 січня 2020 року в м. Дубляни традиційно вшанували пам'ять Героя України Степана Бандери

Дата: 02.01.2020 14:46
Кількість переглядів: 321

Відзначити 111-ту річницію з Дня народження Степана Бандери зібралися жителі міста біля пам’ятника Провіднику. Саме тут, в навчальному корпусі, що навпроти пам’ятника, пройшли студентські роки Степана Бандери.

Священники о. Іван (Сас) ПЦУ та о. Дмитро (Цюпка) УГКЦ відслужили панахиду. У своєму слові отці наголосили, що тільки той народ має право на гідне майбутнє, який шанує свої справжніх Героїв, який має гідність, свободу і відстоює їх навіть ціною власного життя. Такі Герої в нас були завжди і є сьогодні, нам залишається пам’ятати про них і підтримувати власною позицією та вчинками.

Перед громадою виступив міський голова Дублян Василь Попович: «Ми живемо сьогодні в дуже важкий час, коли крім явного зовнішнього ворога, ми маємо також ворогів внутрішніх. Нам кажуть, що не має значення історія, мова, віра… Нам кажуть, що війну на сході розпочали націоналісти, але це відверта провокація. Бо якби не патріоти – добровольці та волонтери, які самовіддано пішли на захист кордонів України, і які годували-одягали армію, - то невідомо, де б сьогодні була лінія фронту. Завжди були люди, які боролися за свободу України, вони є й тепер, і саме вони увійдуть в історію як Герої, про інших забудуть. Тому треба, щоб молодь знала цю історію, бо саме їй будувати та утверджувати Україну».

Також перед присутніми виступили голова Дублянського осередку Товариства репресованих та політв’язнів Володимир Пундор та Василь Кравець, поет, почесний викладач ЛНАУ. Зі своїми роботами прибув народний майстер-звіздар Богдан Новак. З патріотичними творами виступив Народний хор «Відродження» (керівник Наталія Федина). Організувала проведення заходу – керівник Народного дому м. Дубляни Оксана Пасірська.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора