A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Дублянська міська рада
Львівська область, Львів

Не паліть листя та сміття - бережіть свої легені!

Дата: 20.09.2019 10:15
Кількість переглядів: 307

 

Мешканців Жовківського району закликають утриматись від спалювання сухої рослинності, опалого листя та сміття на присадибних ділянках та міських територіях.

Спалювання опалого листя, сміття є дуже шкідливим для навколишнього середовища, так як при згорянні однієї тонни рослинних залишків у повітря вивільняється біля 9 кг мікрочастинок диму.

До їх складу входять пил, окиси азоту, угарний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопрен, що здатен викликати у людини онкологічні захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Крім того, за спалювання сухої рослинності передбачена адміністративна відповідальність за ст.ст. 77 та 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Штрафні санкції складають від 340 до 1700 грн. Так, виконавчими органами постійно проводяться заходи щодо контролю за дотриманням вимог Правил благоустрою міста, в тому числі за недопущенням спалювання сміття та сухої рослинності на території міст і сіл.

Навесні та восени, коли спостерігається найбільша кількість порушень в даній сфері, працівниками інспекції з благоустрою щоденно в робочі дні, а також, відповідно до розпорядження Жовківської райдержадміністрації здійснюються рейдові перевірки на предмет недопущення спалювання сухої рослинності та притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора